Dec 20

UITBREIDING VAN DE REBELLIE

Dit is een oproep aan alle rebellen. Op vrijdagavond 20 december komen we allemaal samen op de Grote Markt in Brussel voor “Extension of the rebellion", een performative daad van burgerlijke ongehoorzaamheid om onze vastberadenheid te tonen om de opstand voort te zetten zolang het nodig is. Samen zullen we een "Tweede Verklaring van de Rebellie" afleggen door gezamenlijk de tekst van de verklaring voor te lezen als een gigantisch koor. We zullen onze vele stemmen bundelen in één enkele massale toespraak gericht aan onze regeringen, onze bedrijven, alle burgers en onszelf. " Uitbreiding van de Rebellie" kondigt de tweede fase van onze opstand tegen de klimaat- en ecologische crisis aan.

Laten we samen de eerste verjaardag van Extinction Rebellion in België vieren, om na te denken over onze gezamenlijke ervaringen van het afgelopen jaar en om vooruit te kijken naar wat ons het komende jaar te wachten staat. Laten we samen onze stem verheffen, om kracht te verzamelen en te regenereren, zodat we in 2020 opnieuw in opstand kunnen komen!

Een groot XR-party zal direct na de actie plaatsvinden, alle rebellen zijn welkom! (preciese adres word nog angekondigd, gelieve zich hieronder in te schrijven)

Belangrijk! AUB kom zonder herkenbare kledij of andere zaken te dragen die onthullen dat je deelneemt aan deze actie om te vermijden dat de politie preventieve acties onderneemt om mensen van het plein te weren.

Voor meer informatie: action@extinctionrebellion.be

Wij eisen

  1. dat de regering de Klimaat- en Ecologische Noodtoestand uitroept en de behoefte aan snelle transformatie van ons economisch systeem erkent.
  2. dat de regering een alomvattend, wettelijk bindend Nationaal Klimaatplan uitvoert dat de invoer en extractie van fossiele brandstoffen tegen 2025 afbouwt en dat prioriteit geeft aan het herstel van de biodiversiteit en het behoud van onze natuurlijke omgeving.
  3. een Burgerforum dat onze regio’s en gemeenschappen de middelen en de autoriteit geeft om te zorgen voor een gecontroleerde overgang naar een rechtvaardige post-groei samenleving.

Heading For Extinction

We staan voor een ongekende wereldwijde noodsituatie.

De wetenschap laat er geen twijfel over; we zijn een periode van abrupte klimaatafbraak ingegaan, en we bevinden ons midden in de zesde massa-uitsterving: een uitsterving die we zelf hebben veroorzaakt.

Het is tijd voor actie. Doe mee!

Nieuw bij Extinction Rebellion? Lees onze Startpakket

Tell the truth

Doe mee met het verzet

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Word actief

Onze inschrijfformulier staat u de mogelijkheid toe om ons uw voorkeurstaal, interesses, en uw vaardigheden te vertellen, wat ons helpt om u de juiste rol te vinden bij Extinction Rebellion!

Steun ons

We hebben uw ondersteuning nodig om acties te organiseren!

Doe een gift

Non violent