Okt 12

Royal Rebellion

Op zaterdag 12 oktober kwamen honderden rebellen samen om Koningsplein in Brussel te bezetten voor een 24 uur-lang programma van Volksvergaderingen, kunst, muziek, en meer, om de Koning uit te nodigen om een ​​klimaat- en ecologische noodtoestand in België uit te roepen.

Grote vreedzame Royal Rebellion actie beantwoord met brutaal politiegeweld

Wij eisen

  1. dat de regering de Klimaat- en Ecologische Noodtoestand uitroept en de behoefte aan snelle transformatie van ons economisch systeem erkent.
  2. dat de regering een alomvattend, wettelijk bindend Nationaal Klimaatplan uitvoert dat de invoer en extractie van fossiele brandstoffen tegen 2025 afbouwt en dat prioriteit geeft aan het herstel van de biodiversiteit en het behoud van onze natuurlijke omgeving.
  3. een Burgerforum dat onze regio’s en gemeenschappen de middelen en de autoriteit geeft om te zorgen voor een gecontroleerde overgang naar een rechtvaardige post-groei samenleving.

Heading For Extinction

We staan voor een ongekende wereldwijde noodsituatie.

De wetenschap laat er geen twijfel over; we zijn een periode van abrupte klimaatafbraak ingegaan, en we bevinden ons midden in de zesde massa-uitsterving: een uitsterving die we zelf hebben veroorzaakt.

Het is tijd voor actie. Doe mee!

Nieuw bij Extinction Rebellion? Lees onze Startpakket

Tell the truth

Doe mee met het verzet

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wees actief

Onze inschrijfformulier staat u de mogelijkheid toe om ons uw voorkeurstaal, interesses, en uw vaardigheden te vertellen, wat ons helpt om u de juiste rol te vinden bij Extinction Rebellion!

Steun ons

We hebben uw ondersteuning nodig om acties te organiseren!

Doe een gift

Non violent