Jan 06

Persbericht: Autosalon, Leugensalon

Brussels, January 6 – Op zaterdag 18 januari 2020 nodigt Extinction Rebellion Belgium burgers en organisaties uit om deel te nemen aan de actie “Leugensalon”. Op deze dag zullen honderden in kleine autonome groepen georganiseerde deelnemers een aantal geweldloze doch disruptieve acties uitvoeren in en rond het Autosalon. Deelnemers kunnen kiezen uit een “menu” aan verschillende acties, variërend van kleine bewustmakingsacties op de lokale parkings, tot meer disruptieve acties zoals het ter plekke geven van speeches, het zich vastlijmen aan tentoongestelde voertuigen of het aanbrengen van namaakbloed op auto’s. Het “Leugensalon” zal eindigen met een grote collectieve actie waarvan de aard op de dag zelf aangekondigd zal worden. Deelnemers zijn zich bewust van de wettelijke gevolgen van hun acties en zijn bereid gearresteerd te worden.

Dec 31

Persbericht: Autosalon = Leugensalon

Brussel, December 31 – Op zaterdag 18 januari 2020 nodigt Extinction Rebellion Belgium iedereen uit om deel te nemen aan de actie “Leugensalon” om het bedrieglijke beeld dat de auto-industrie van zichzelf schetst te corrigeren. Deze actie van massale burgerlijke ongehoorzaamheid heeft tot doel de vele leugens aan de kaak te stellen die de autofabrikanten aan het publiek blijven verkopen om hun verkoop te verhogen ten koste van het milieu, de gezondheid van mensen en de sociale rechtvaardigheid.

Oct 13

Persbericht: Grote vreedzame Royal Rebellion actie beantwoord met brutaal politiegeweld

Brussel, October 13 – Gisteren verzamelden 1.000 mensen van alle leeftijden zich op het Brusselse Koningsplein om er 24 uur lang te overleggen over de katastrofale noodtoestand van het klimaat en het milieu. Dit plan werd echter gedwarsboomd door het gewelddadige politieoptreden waarbij de pepperspray en de waterkanonnen werden ingezet tegen de deelnemers, waaronder ook gezinnen met kinderen. Er werden ook meer dan 400 actievoerders aangehouden en geboeid afgevoerd.

Lees meer nieuws en persberichten op news.extinctionrebellion.be