Okt 12

Sire, ons koninkrijk brandt!

Breng een stoel en doe mee met Extinction Rebellion en zijn eerste massale geweldloze actie van burgerlijke ongehoorzaamheid in België! Samen bezetten we op zaterdag 12 oktober de tuinen van het Koninklijk Paleis in Brussel, en nodigen we de koning uit om een ​​klimaat- en ecologische noodtoestand in België uit te roepen.

Elke inwoner van België wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een uitgebreid programma van Volksvergaderingen, waar we zullen bespreken hoe België moet reageren op de klimaat- en ecologische crisis.

Geen neutrale zone op een dode planeet

Aangezien de tuin zich binnen de zogenaamde "neutrale" zone bevindt, waar demonstraties verboden zijn, is deze actie een daad van opzettelijke burgerlijke ongehoorzaamheid die de koning rechtstreeks aanspreekt en daarmee de inactie van de Belgische politieke autoriteiten veroordeelt.

Het is ook een daad van burgerplicht, waarmee burgers zich ertoe verbinden de tekortkomingen van hun regeringen te verhelpen en het bestaan ​​van een politiek alternatief aan te tonen: een alternatief dat de crisis effectief kan aanpakken zonder onze democratische en mensenrechten te ondermijnen.

We zijn op weg naar uitsterven. Rebelleer voor het leven.

Nieuwe rebel? Lees onze Startpakket

Extinction Rebellion België bij Pas de loi climat? Geen Wetstraat! op zondag 27 januari 2019
Leden van Extinction Rebellion België
Extinction Rebellion België op de Rise For Climate mars in Brussel op zondag 27 januari 2019

Wij eisen

  1. dat de regering de Klimaat- en Ecologische Noodtoestand uitroept en de behoefte aan snelle transformatie van ons economisch systeem erkent.
  2. dat de regering een alomvattend, wettelijk bindend Nationaal Klimaatplan uitvoert dat de invoer en extractie van fossiele brandstoffen tegen 2025 afbouwt en dat prioriteit geeft aan het herstel van de biodiversiteit en het behoud van onze natuurlijke omgeving.
  3. een Burgerforum dat onze regio’s en gemeenschappen de middelen en de autoriteit geeft om te zorgen voor een gecontroleerde overgang naar een rechtvaardige post-groei samenleving.

Heading For Extinction

We staan voor een ongekende wereldwijde noodsituatie.

De wetenschap laat er geen twijfel over; we zijn een periode van abrupte klimaatafbraak ingegaan, en we bevinden ons midden in de zesde massa-uitsterving: een uitsterving die we zelf hebben veroorzaakt.

Het is tijd voor actie. Doe mee!

Tell the truth

Doe mee met het verzet

Sluit je aan bij een affinity groep

Steun ons

We hebben uw ondersteuning nodig om acties te organiseren!

Doe een gift

Climate change = mass murder