Ga naar hoofdinhoud

Vanochtend heeft een kleine groep leden van Extinction Rebellion België de metalen letters "FINANCE" van de muur bij de ingang van de Financietoren verwijderd. De burgergroep zal de toren hernoemen tot Resilience Tower, dit als onderdeel van de actie "Onze Toekomst Onze Keuzes" die zaterdag zal plaatsvinden.

Tijdens de actie is geen schade toegebracht aan de muur of de metalen letters. Extinction Rebellion België benadrukt dat de letter slechts geleend zijn en zullen worden teruggebracht aan de premier van een volgende federale regering, wanneer deze gevormd is, zodat ze in een museum kunnen worden geplaatst.

Seba, woordvoerder van Extinction Rebellion België: "In dit gebouw bevindt zich onder andere het ministerie van volksgezondheid en immigrate. Dit alles onder de noemen 'Finance'. Dit staat symbool voor waardoor onze politiek zich laat leiden. We willen dat onze regeringen focussen op het bouwen van een veerkrachtige samenleving die beter voorbereid is op de crisissen die ons nog te wachten staan".

Op 27 juni start Extinction Rebellion om 15 uur op de Beurs laatste actie in de campagne "Onze Toekomst, Onze keuzes". Deze wordt gevolgd door een actie om 16 uur op de Nieuwstraat en een slotactie om 17 uur bij de Financietoren waar een inauguratie van de nieuwe naam zal plaatsvinden. Tijdens deze ceremonie zullen vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld het hun keuzes voor een veerkrachtige samenleving uitspreken en zal de toren officieel hernoemd worden tot "Resilience Tower". De actie eindigt met een overhandiging van de rode en groene protestborden waarop burgers hun keuzes hebben weergegeven aan de premier op Wetstraat 16.

Door de toren te hernoemen tot "Resilience Tower" wil Extinction Rebellion laten zien wat prioriteit zou moeten zijn van een overheid die zich daadwerkelijk zich tot doel stelt om een waardig leven voor iedereen garanderen, zowel in België als wereldwijd, nu en voor toekomstige generaties.

Met deze niet geautoriseerde bijeenkomst, waarbij alle sanitaire regels gevolgd worden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, wil Extinction Rebellion te publieke ruimte terugeisen om de zorgen van burgers kenbaar te maken.

Voor meer informatie:

In het Engels: Valerio +32 493 81 38 36

In het Frans : Pauline +32 476 35 25 38, César +32 473 76 89 82

In het Nederlands: Leen +32 486 37 73 23, Bo +32 497 15 70 72, Seba +32 472 58 14 48

In het Duits: Tobias +32 486 88 31 37

https://ourfuture.extinctionrebellion.be/action-manual/act-3
https://www.extinctionrebellion.be/en/
https://www.facebook.com/ExtinctionRebellionBE/
Telegram channel to have live info about the action : https://t.me/ourfutureXR

Gepubliceerd door

Press Circle